ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Προχωρούν σε σταδιακό άνοιγμα των σχολείων , ανακοίνωσε το «υπουργείο υγείας»

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση του «υπουργείου» αναφέρεται ότι τα σχολεία προσχολικής ηλικίας (μέχρι 5 ετών) από την 1η Οκτωβρίου και μετά, θα λειτουργήσουν κανονικά. Στο δημοτικό σχολείο, η Α και Β τάξη θα λειτουργούν εκ περιτροπής.

Από τις 5 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν μαθήματα εκ περιτροπής η 3η, 4η και 5η τάξη. Και από τις 12 Οκτωβρίου και μετά θα λειτουργήσουν εκ περιτροπής.
 
Για τα «πανεπιστήμια» αναφέρεται ότι στα τμήματα σπουδών όπου υπάρχει ανάγκη φυσικής παρουσίας θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και η κοινωνική αποστασιοποίηση, απολύμανση, αντισηπτικά κτλ. Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές που θα προέρχονται από χώρες Β και Γ κατηγορίας πρέπει να έχουν αρνητικό PCR 0-120 ωρών πριν και θα παραμείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 7 και 14 μέρες αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν φοιτητές πρέπει να εφαρμόζουν επίσης τους κανονισμούς υγιεινής.
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ετοιμάστηκε οδηγός από κοινού και με το «υπουργείο παιδείας» για το πώς θα γίνονται τα μαθήματα εντός τάξης, σημειώνοντας ότι εντός της αίθουσας μπορούν να βρίσκονται μάξιμουμ 20 μαθητές με την απαραίτητη κοινωνική απόσταση μεταξύ τους.
 
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν θα γίνουν συγκεντρώσεις και συναθροίσεις (δεν αναφέρει μέχρι πότε), ενώ οι παιδότοποι και παιδικές χαρές μπορούν να ανοίξουν μετά την 1η Οκτωβρίου.
 
Αποφασίστηκε επίσης όσες επιχειρήσεις είναι κλειστές μέχρι την 1η Οκτωβρίου στο πλαίσιο των μέτρων για μείωση των κρουσμάτων του ιού, έχουν οι υπάλληλοί τους κάνει τεστ PCR, να επαναλειτουργήσουν από τις 17 Οκτωβρίου. Οσα ανοίξουν θα ακολουθούν τους κανόνες λειτουργίας που ίσχυαν πριν και θα υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους.
 
Στο μεταξύ η Χαβαντίς γράφει σήμερα ότι χάρην των «εκλογών» η «κυβέρνηση» έχει επιτρέψει «στα μουλωχτά» τη διενέργεια ακτοπλοΪκών δρομολογίων από την Τουρκία, ενώ ακούγεται ότι και οι περιορισμοί στις πτήσεις θα αρθούν εντός της εβδομάδας.
 
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε απομόνωση σε κέντρα καραντίνας, τώρα για να ενθαρρύνει κόσμο να έρθει στο ψευδοκράτος επιτρέπει την καραντίνα στο σπίτι για όσους έχουν τόπο διαμονής στα κατεχόμενα ή είναι Τ/κ.
 
Στο πλαίσιο των μέτρων ενόψει «εκλογών», προστίθεται, η «κυβέρνηση» ανοίγει εκ περιτροπής τα σχολεία με τους μαθητές να διαχωρίζονται σε ομάδες εκ των οποίων η μια θα πηγαίνει σχολείο την μια εβδομάδα 2 μέρες και θα κάθεται 3, και την άλλη το αντίθετο. Ωστόσο, σημειώνεται, το μέτρο αυτό έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις σε επίπεδο συζήτησης.
 
Να σημειωθεί σε ότι στη σημερινή ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας» για την εκ περιτροπής λειτουργία των διαφόρων βαθμίδων στην εκπαίδευση, δεν διευκρινίζεται τι εννοεί.

Aπό ΚΥΠΕ 



Πηγή:www.tothemaonline.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp