Κρίσιμο Φθινόπωρο για την Κυβέρνηση – Σε πρώτο πλάνο Υγεία, Οικονομία και στήριξη πληγέντων από την πανδημία

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου για να χειριστεί το φετινό δύσκολο Φθινόπωρο με μια ατζέντα γεμάτη, με έμφαση στην Υγεία και την Οικονομία.

Ο αγώνας για την επιστροφή στην κανονικότητα δείχνει να είναι μακρύς, αλλά στο κυβερνητικό στρατόπεδο εμφανίζονται αισιόδοξοι πως με την ακολουθούμενη πολιτική, οι αναταράξεις θα αντιμετωπιστούν και από τη νέα χρονιά η χώρα θα μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο Σεπτέμβριος βρήκε τη χώρα με αυξημένα κρούσματα Κορωνοϊού στο Λεκανοπέδιο, ενώ το αρμόδιο υπουργείο έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να θωρακίσει το σύστημα Υγείας που δέχεται ισχυρές πιέσεις από την επιδημιολογική επιδείνωση. Το Μέγαρο Μαξίμου ξορκίζει ένα γενικευμένο lockdown, καθώς αυτό το ενδεχόμενο θα δημιουργούσε εκ νέου ισχυρές αναταράξεις στην οικονομική δραστηριότητα. Ωστόσο, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης και τον δείκτη των κρουσμάτων, πριν προχωρήσει στο επόμενο στάδιο πιο δραστικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της και την προστασία κατά πρώτο λόγο των ευπαθών ομάδων.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις για την στήριξη των πολιτών που πλήττονται -περισσότερο σε οικονομικό επίπεδο- από την πανδημία.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, εστάλη αίτημα στους θεσμούς για την επέκταση του προγράμματος Γέφυρα (είχε καταληκτική ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου), οι προβλέψεις του οποίου παρέχουν πέρα από κάθε αμφιβολία βαθιές ανάσες σε χιλιάδες δανειολήπτες, των οποίων το εισόδημα έχει μειωθεί. Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση επέκτεινε την καταβολή επιδομάτων ανεργίας για τους δικαιούχους που έκλεισαν το δωδεκάμηνο μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

Ταυτόχρονα, προχωρά ένα στοχευμένο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας (αφορά 100.000 νέες θέσεις), μέτρο που θα ανοίξει το δρόμο σε επιχειρήσεις και υποψήφιους εργαζόμενους για τη σύναψη νέων συμβάσεων, δίνοντας έτσι ένα σοβαρό κίνητρο για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης.

Την ίδια ώρα, δίνεται έμφαση στο ανοιχτό μέτωπο της Παιδείας, στη βελτίωση της καθημερινότητας με την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων και την περαιτέρω υποστήριξη του δικτύου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο.     

Πηγή:www.nextdeal.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp