Η Σοσιαλιστική Διεθνής ζητάει άμεση κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η Σοσιαλιστική Διεθνής εκφράζει την ανησυχία της για την νέα στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς και τη λύπη της για το θάνατο αμάχων.

Δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή μια πολεμική λύση σε αυτήν τη σύγκρουση. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε περαιτέρω απώλεια ανθρωπίνων ζωών και στην κλιμάκωση της βίας που δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος, όπως έχει αποδειχθεί τραγικά στο παρελθόν. 

Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους καλούν για άμεση κατάπαυση του πυρός και ζητούμε από τους συμπροέδρους της Ομάδας Μινσκ, να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια διαμεσολάβησης σε συνεργασία με τις δυο πλευρές, ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Επείγει να γίνουν διαπραγματεύσεις με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, ώστε να συμφωνηθεί η κατάπαυση του πυρός, ενώ τρίτες χώρες θα πρέπει να αποφύγουν μια εμπλοκή, που θα κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση, με άμεση ή έμμεση στρατιωτική υποστήριξη. 

Η Σοσιαλιστική Διεθνής εργάζεται εδώ και χρόνια για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στη σύγκρουση αυτή και στο πλαίσιο αυτό έχει φέρει σε επαφή πολλές φορές εκπροσώπους από τα κόμματα μέλη της από την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, τόσο στις συνεδριάσεις της όσο και σε συναντήσεις που έγιναν στις δύο χώρες, ώστε να υπάρξει διάλογος και να συμβάλει στην επίλυση του ζητήματος. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μέχρι οι δυο χώρες να φτάσουν ειρηνικά σε μια συμφωνία. Πηγή:www.npress.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp